Departamentul Agriculturii din Statele Unite a lansat un nou program pentru mesele din școli, menit să îmbunătățească sănătatea copiilor prin restricționarea zaharurilor adăugate.
Pentru prima oară, din toamna anului 2025, va exista un plafon pentru zaharurile adăugate în alimentele de la micul dejun și prânz.
Spre exemplu, laptele aromatizat, cum ar fi laptele cu ciocolată, va fi în continuare disponibil în cantinele elementare, dar cu zahăr adăugat limitat. 37 de procesatori de lapte, care reprezintă peste 90% din oferta de lapte școlar din întreaga țară, s-au angajat să ofere opțiuni sănătoase de lapte care să adere la limita de zahăr nou adăugată.
Nivelurile de sodiu din mesele copiilor vor fi, de asemenea, reduse. La fel și zaharurile adăugate în cereale și iaurturi.
Programul, care costă $22.6 miliarde, servește micul dejun pentru mai bine de 15 milioane de elevi și prânzul pentru aproape 30 de milioane de elevi zilnic. (Medical Daily)