Floră/Faună

Comisia Internațională pentru Vânătoarea de Balene și-a făcut treaba și ar trebui să fie desființată, consideră experții

La apogeul industriei balenelor, mii de balene erau ucise în fiecare an – în principal pentru petrolul lor. Până în anii 1930, însă, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de faptul că vânătoarea de balene este nesustenabilă.  În 1946, a fost semnată Convenția Internațională pentru Reglementarea Vânătorii de Balene și…

Taiwanul interzice spectacolele cu animalele sălbatice captive

Spectacolele cu animale sălbatice ținute în captivitate, inclusiv delfini și tigri, nu vor mai fi permise în Taiwan, conform noilor reglementări ale Ministerului Agriculturii. Reglementările, publicate pe 29 iulie, vor interzice companiilor să forțeze animalele sălbatice să performeze sau să interacționeze cu oamenii. De asemenea, companiile care dețin animale captive în scopuri…

Defrișările pădurii amazoniene din Brazilia sunt la cel mai scăzut nivel din 2016

Față de anul precedent, nivelul defrișărilor pădurii amazoniene din Brazilia a încetinit cu aproape jumătate, potrivit datelor guvernamentale, obținute cu ajutorul monitorizării prin satelit. În ultimele 12 luni, pădurea tropicală amazoniană a pierdut 4.300 de kilometri pătrați, o suprafață aproximativ de dimensiunea Rhode Island. Aceasta reprezintă o reducere a defrișărilor cu…

A fost semnat contractul de finanţare pentru cea mai mare pădure urbană din România: 60 de hectare cu bani din PNRR

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, au semnat marţi contractul de finanţare pentru cea mai mare pădure urbană din România, de peste 60 de hectare, care va fi realizată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „Pădurea urbană înseamnă anumite specii şi densităţi foarte mari, e…

A fost descoperită o ființă ce nu are nevoie de oxigen

Oamenii de știință au descoperit un parazit, asemănător meduzei, care nu are un genom mitocondrial – primul organism multicelular găsit vreodată cu o astfel de absență. Lipsa genomului mitocondrial privează organismul de funcția respiratorie – acesta nu are nevoie de oxigen pentru a trăi, supraviețuind complet lipsit de oxigen. Henneguya salminicola este…

Sustenabilitatea pescuitului european, în mod special în Marea Neagră și Mediterană, continuă să se îmbunătățească

Țările Uniunii Europene conțină să facă progrese în ceea ce privește sustenabilitatea activităților de pescuit, potrivit unui nou raport al Comisiei Europene. Raportul subliniază progresele făcute în Atlanticul de Nord-Est, Marea Mediterană și Marea Neagră, unde stocurile de pește se află la niveluri sănătoase. Aceste zone se bucură de cele mai…

Prima zonă cheie de biodiversitate din lume identificată în Congo

După o cercetare aprofundată, având la bază regulile Key Biodiversity Area, Parcul Național Nouabalé-Ndoki din Congo a fost desemnat drept primul sit din lume recunoscut pentru integritatea sa ecologică. Acest standard este o măsură a proceselor naturale robuste și a rezistenței împotriva perturbărilor. KBA stabilește criterii riguroase pentru identificarea siturilor care…

Heineken a realizat prima recoltă europeană de orz regenerativ

Heineken anunță o realizare importantă, odată cu finalizarea primei sale recolte de orz regenerativ la scară largă din Europa. Inițiativa, dezvoltată prin programul Heineken Transitions și în colaborare cu cooperativa franceză Vivescia și filiala sa de malț Malteurop, reprezintă prima incursiune a companiei în agricultura regenerativă la scară. În cadrul programului, aproximativ…

Australia nu va mai exporta ovine vii

Guvernul australian a decis încetarea exporturilor de ovine vii începând de la 1 mai 2028. Decizia a fost luată cu greu, după mulți ani de campanii ale organizațiilor care militează pentru drepturile animalelor. În 2017, în vreme ce erau transportate cu Awassi Express spre Orientul Mijlociu, 2.400 de oi au murit…

Scroll to Top