Taiwanul interzice spectacolele cu animalele sălbatice captive


,

Spectacolele cu animale sălbatice ținute în captivitate, inclusiv delfini și tigri, nu vor mai fi permise în Taiwan, conform noilor reglementări ale Ministerului Agriculturii.

Reglementările, publicate pe 29 iulie, vor interzice companiilor să forțeze animalele sălbatice să performeze sau să interacționeze cu oamenii.

De asemenea, companiile care dețin animale captive în scopuri comerciale trebuie să prezinte documente detaliate care să descrie modul în care animalele vor fi adăpostite și expuse.

Aceste măsuri vor face din Taiwan una dintre cele 13 națiuni care interzic spectacolele cu animale captive, cu excepția licențelor speciale.

În prezent, doar doi operatori privați din Taiwan mai desfășoară spectacole cu delfini, dar și licențele acestora vor expira în 2026, cu șanse minime de prelungire.

Pe viitor, companiile care solicită o licență pentru a expune animale sălbatice captive trebuie să îndeplinească câteva condiții: activitățile animalelor sălbatice trebuie să reflecte comportamentul natural, spectacolele trebuie să fie educaționale și să promoveze o “conexiune emoțională” între animal și om. (Taiwan News)

Scroll to Top