Coreea de Sud reciclează 98% din deșeurile alimentare


, ,

În urmă cu 20 de ani, când a decis să abordeze problema reciclării deșeurilor alimentare, Coreea de Sud arunca 98% din acestea. Acum, 98% din deșeuri sunt transformate în furaje, compost sau energie.

Acest lucru a fost posibil prin interzicerea aruncării resturilor alimentare și prin obligativitatea separării și reciclării acestora – măsuri însoțite de taxe și amenzi.

Acum, Coreea de Sud este una dintre puținele țări cu un sistem național de gestionare a risipei alimentare, în vreme ce alte țări au impus reguli similare la nivelul anumitor orașe.

În Statele Unite, de exemplu, 60% din deșeurile alimentare ajung la gropile de gunoi, potrivit unei estimări din 2019 a Agenției pentru Protecția Mediului.

La nivel global, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, până la 31% din toate alimentele sunt irosite, ceea ce ar fi suficient pentru a hrăni mai mult de un miliard de oameni înfometați.

În medie, o singură persoană creează aproximativ 265 de kilograme de resturi de mâncare în fiecare an, potrivit datelor ONU. (Washington Post)

Scroll to Top