A început testarea primului vaccin împotriva cancerului pulmonar


,

Medicii testează primul vaccin ARNm din lume împotriva cancerului pulmonar, considerat de specialiști drept revoluționar, datorită potențialului de a salva numeroase vieți.

Vaccinul testat instruiește organismul să vâneze și să ucidă celulele canceroase – apoi le împiedică să revină. Cunoscut sub numele de BNT116 și fabricat de BioNTech, vaccinul este conceput pentru a trata cancerul pulmonar cu celule non-mici (NSCLC), care reprezintă cea mai frecventă formă a bolii.

Studiul clinic de fază 1, primul studiu uman al BNT116, se derulează în 34 de centre de cercetare din șapte țări: Marea Britanie, SUA, Germania, Ungaria, Polonia, Spania și Turcia.

În total, aproximativ 130 de pacienți – de la stadiul incipient înainte de intervenția chirurgicală sau radioterapie, până la boala în stadiu avansat sau cancerul recurent – vor fi înrolați pentru a primi vaccinul împreună cu imunoterapia.

Cancerul pulmonar este principala cauză de deces prin cancer din lume, aducând aproximativ 1,8 milioane de decese în fiecare an. Ratele de supraviețuire la cei cu forme avansate ale bolii, unde tumorile s-au răspândit, sunt deosebit de slabe. (The Guardian)

Scroll to Top