Noul guvern britanic are în componență cele mai multe femei din istorie 


,

Guvernul lui Keir Starmer are cel mai mare număr de miniștri educați la stat și femei din istorie, după ce Rachel Reeves a devenit prima femeie cancelar. Pe de altă parte, reprezentarea etnică a scăzut. 

Primul cabinet laburist din ultimii 14 ani va avea doar doi miniștri de origine asiatică – Shabana Mahmood, una dintre primele femei parlamentar musulmane din Marea Britanie, și Lisa Nandy.

Doar doi miniștri din cabinetul lui Starmer au mers la o școală privată – Louise Haigh, care a urmat liceul Sheffield, și Anneliese Dodds, care a mers la Colegiul Robert Gordon din Aberdeen.

Un număr record de 89 de parlamentari minoritari etnici au fost aleși în Parlament, potrivit cercetărilor efectuate de thinktank-ul British Future, dar David Lammy, ministrul de externe, va fi singurul ministru de culoare din guvernul lui Starmer.

Peste 40% din locurile din Camera Comunelor vor fi ocupate de femei, un record care include 46% dintre parlamentarii laburiști și 24% dintre omologii lor conservatori. (The Guardian)

Scroll to Top