Sustenabilitatea pescuitului european, în mod special în Marea Neagră și Mediterană, continuă să se îmbunătățească


,

Țările Uniunii Europene conțină să facă progrese în ceea ce privește sustenabilitatea activităților de pescuit, potrivit unui nou raport al Comisiei Europene.

Raportul subliniază progresele făcute în Atlanticul de Nord-Est, Marea Mediterană și Marea Neagră, unde stocurile de pește se află la niveluri sănătoase. Aceste zone se bucură de cele mai bune rezultate în materie de durabilitate de până acum.

În Marea Mediterană și în Marea Neagră, deși stocurile devin încet-încet mai sănătoase, mortalitatea prin pescuit este încă prea ridicată. Aici, rata mortalității prin pescuit este la cel mai scăzut nivel de până acum, dar, totuși, este cu 20% peste rata de durabilitate recomandată.

Extrem de îngrijorătoare este situația din Marea Baltică, unde stocurile de pește continuă să scadă. Patru din zece stocuri din Marea Baltică nu mai pot fi prinse decât accidental.

Raportul mai arată și că pescarii continuă să fie afectați de schimbările climatice și că pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat afectează accesul pescarilor la resurse suficiente. (UE)

Scroll to Top