Studiu: starea emoțională generală a oamenilor este bună


,

Gallup a publicat raportul Global Emotions 2024, care urmează unui studiu ce a încercat să măsoare aspectele intangibile ale vieții, precum sentimentele și emoțiile.

Studiul conține doi indici –  unul pentru emoții pozitive, celălalt pentru emoții negative – veniți în completarea situației economice, pentru a creiona felul în care se simt oamenii din diverse țări.

La nivel global, emoțiile pozitive au atins un scor de 71/100, care este și cel mai mare de la începutul pandemiei. În același timp, scorul emoțiilor negative a scăzut pentru prima oară din 2014.

De departe, cel mai bine stau tinerii. Aceștia experimentează cele mai multe emoții pozitive și cele mai puține trăiri negative.

Deși partea economică are rolul ei în starea emoțională a oamenilor, nici măcar una din țările foarte dezvoltate nu se regăsește în topul Indicelui Experiențelor Pozitive, unde domină țările din America Latină și Asia de Sud-Est.

Paraguay și Panama își împart primul loc în topul experiențelor pozitive, în vreme ce satisfacția vieții este cea mai mare în Finlanda, Danemarca și Islanda. (Vox)

Scroll to Top