Un tratament nou oferă protecție completă împotriva H.I.V.


,

O injecție făcută de două ori pe an, cu un nou tratament anti-HIV, oferă femeilor tinere protecție completă împotriva temutului virus.

Un amplu studiu clinic realizat în Africa a arătat cum un nou tratament împotriva HIV oferă tinerelor femei protecție completă, cu condiția să facă, în fiecare an, câte două injecții.

Studiul numit Purpose 1 a fost efectuat în Uganda și Africa de Sud și a testat nivelul de protecție al injecțiilor de lenacapavir, create de Gilead Sciences.

Rezultatele au fost atât de bune, încât, la sugestia unei comisii independente, acesta a fost oprit mai devreme decât se programase inițial.

Două injecții de lenacapavir făcute pe an, a arătat studiul, oferă o protecție chiar mai bună decât pastilele zilnice prescrise în țările mai bogate, care trebuie luate zilnic.

Niciuna dintre cele 2.134 de femei care au participat la studiu și au primit lenacapavir nu a contractat H.I.V. Prin comparație, 16 din cele 1.068 de femei (1,5%) care au luat zilnic pastila Truvada și 39 din 2.136 de femei (1,8%) care au primit o pilulă zilnică numită Descovy au fost infectate. (NY Times)

Scroll to Top