Un startup propune o nouă metodă pentru producerea „oțelului verde”


, , ,

Electra, un startup finanțat de Amazon și Nucor, anunță că a pus bazele unui proces de producție a oțelului la temperaturi mai scăzute decât cafeaua proaspăt preparată.

Compania a început deja să producă plăci de fier care pot fi folosite pentru a face oțel fără a consuma combustibili precum cărbune, gaze naturale sau hidrogen – un prim pas pentru potențiala reducere a amprentei uriașe de carbon a industriei.

Metoda presupune dizolvarea minereul de fier într-o soluție chimică. Apoi, trece electricitate prin acesta pentru a separa fierul pur de impurități. Procesul se desfășoară la temperaturi de aproximativ 140 de grade Fahrenheit, o fracțiune din cele aproximativ 3.000 de grade necesare pentru fabricarea oțelului convențional.

Metoda poate de startul unei curse globale, cu potențial de profitabilitate, pentru curățarea unei industrii de aproximativ un trilion de dolari care servește domeniului construcțiilor. 

Principala metodă de producție utilizată astăzi generează aproximativ două tone de emisii de carbon pentru fiecare tonă de oțel, ceea ce face ca sectorul să fie responsabil de aproximativ 10% din emisiile globale. (WSJ)

Scroll to Top