A scăzut numărul fumătorilor din Africa


,

Consumul de tutun în rândul adolescenților din Africa a scăzut cu aproape 18% între 2020 și 2022 și cu 46% în rândul adulților, pe fondul unor măsuri mai drastice luate de țările din regiune.

Africa este pe cale să obțină o reducere relativă de 30% a prevalenței consumului de tutun până în 2025, comparativ cu 2010, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

În 2014, Adunarea Mondială a Sănătății și-a impus ca obiectiv global reducerea relativă cu 30% a consumului de tutun. Acum, 22 din cele 56 de țări din întreaga lume care sunt pe cale să atingă acest obiectiv se află în Africa.

Cu sprijinul OMS și al partenerilor, țările din regiunea africană au introdus legi și reglementări solide privind tutunul, inclusiv controale stricte asupra strategiilor de marketing pentru produsele noi și emergente din tutun și nicotină, dintre care multe sunt concepute pentru a atrage tinerii.

37 de țări africane au acum interdicții privind fumatul public în vigoare, iar 14 dintre acestea au legi care interzic complet fumatul în toate spațiile publice. Alte 16 țări au introdus avertismente grafice de sănătate pe produsele din tutun, o modalitate puternică și eficientă din punctul de vedere al costurilor de a spori gradul de sensibilizare a publicului cu privire la riscurile pentru sănătate. (WHO)

Scroll to Top