Un grup activist a plătit datorii de aproape $10 milioane ale unor studenți


,

Un grup activist a plătit datorii de aproape $10 milioane ale unor studenți.

2.777 de studenți de la Morehouse College (unul dintre colegiile istorice negre) au acum datorii mai mici către instituția de învățământ, după ce grupul de activiști The Debt Collective a achitat peste $9,7 milioane.

Datoriile, care erau de mai multe tipuri, incluzând chiar și taxele de școlarizare neplătite, îi împiedica pe studenți să primească diplome, foi matricole și chiar să-și continue educația.

Potrivit cercetărilor de la Ithaka S + R, aproximativ 6,6 milioane de studenți americani au solduri neplătite, iar studenții de culoare au mai multe datorii.

Purtătorul de cuvânt al Debt Collective a declarat că acțiunea este departe de a fi suficientă și că președintele Joe Biden trebuie să-și respecte promisiunea de a anula datoriile pentru absolvenții colegiilor și universităților istorice negre.

Administrația Biden a propus anterior un plan de reducere a datoriilor studenților, dar Curtea Supremă a SUA l-a declarat neconstituțional. Casa Albă conturează acum un nou plan de reducere a datoriilor studenților, axat pe debitorii cei mai nevoiași. (Best Colleges)

Scroll to Top